Tillverkare av värmepumpar

ivt
Det är populärt att installera värmepumpar i Sverige idag. Många har upptäckt att bytet till en värmepump som huvudsaklig värmekälla i hemmet är ett effektivt och billigt sätt att leva på, där kostnader blir beständiga och hålls på en jämn nivå, vilket i sig betyder att vi har större möjligheter att kontrollera våra utgifter varje månad. Det finns mycket att vinna som villaägare på att installera en värmepump, och många av anledningarna till det har ni redan kunnat läsa om här hos oss. Och med tanke på att intresset är så stort som det är idag så betyder också det att det växer fram flera olika tillverkare och/eller installatörer i vårt avlånga land.

Många att välja på
Det finns idag ett väldigt stort utbud av tillverkare och installatörer som gör det möjligt för dig att vara väldigt specifik och kräsen i din beställning. Att byta till en värmepump är många gånger ett stort ingrepp på både hus och tomt, så givetvis ska du inte nöja dig med någon som inte har erfarenheten eller kunskapen. Det handlar om att du ska kunna hitta det företag eller de människor som du kan lita på, samtidigt som priset på offerten är rimligt – alltså varken för mycket eller för lite. Är det någon som ligger väldigt mycket över de andra offerterna så ska du dra öronen till dig, och är det ett företag som ligger mycket under så ska du definitivt inte fatta något överilat beslut eftersom att det i de allra flesta fall inte kommer att vara det faktiska priset.

Många offerter är ditt vapen
Ett så stort ingrepp som en installation av en värmepump faktiskt är gör att arbetet behöver utföras av professionella och erfarna hantverkare för att värmepumpen ska kunna fungera optimalt. Med tanke på att det finns så många tillverkare och leverantörer av värmepumpar gör att det kan bli svårt att veta vad som är vad, med det ger dig som beställare samtidigt en möjlighet att påverka betydligt. Du har här en chans att ställa tillverkarna och leverantörerna mot varandra, och på så sätt samtidigt hitta bra och kostnadseffektiva lösningar. Genom att ta in många offerter och ställa dem mot varandra kan du hitta det bästa priset på ditt jobb, och om du dessutom har lite skinn på näsan kan du använda dina offerter som argument för att få ner priset ytterligare. Nu säger vi inte att du kanske kommer väldigt mycket billigare undan, men det finns fortfarande möjlighet att spara pengar!

Olika tillverkare
Det finns som sagt många tillverkare av värmepumpar, och nedan hittar ni en lista på de vanligaste. Många av dem kan dessutom erbjuda installation i en och samma beställning.

  • Bosch
  • CTC
  • Euronom
  • IVT
  • NIBE
  • Thermia
  • Viessmann